Dr. Antun Milohnić

Dr. Antun Milohnić

Dr. Antun Milohnić je rođen 1877. u Milohnićima (župa Linardići) i odrastao u skromnoj seljačkoj obitelji sa još šestero braće i sestara. Školovao se u Beču te postao ugledan liječnik, a čitav svoj radni vijek proveo je kao primarius na jednoj bečkoj klinici.

Vrativši se u rodni kraj, Dr. Milohnić je 1927. godine kupio od franjevaca na Glavotoku zemljište, na kojem je 1939. godine nedaleko mora sagradio kuću.

Zbog vrlo povoljnih klimatskih uvjeta u Glavotoku, dr. Milohnić je otvorio ambulantu za liječenje bolesti dišnih puteva. Također je imao ambiciozni plan otvoriti kliniku, no zbog ratnih okolnosti taj san nije uspio ostvariti.

Iako je u međuvremenu (60-ih godina prošlog stoljeća) osnovan kamp u sklopu poduzeća Brodokomerc iz Malinske, svoj pravi razvoj kamp doživljava nakon 1991. godine kada njime počinje upravljati obiteljska tvrtka nasljednika dr. Milohnića.

Zaneseni idejom svojeg pretka, nasljednici dr. Milohnića su 1991. godine osnovali tvrtku Glavotok d.o.o. s ciljem pružanja usluga smještaja kampistima na prostranom zemljištu oko vile u Glavotoku.